Dopredaj

Zákon o politických stranách a politických hnutiach – komentár

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
12/2019

Väzba
tvrdá

Počet strán
424

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0125-3

ISBN
978-80-571-0126-0

Účelom komentára je systematicky, prehľadne a zrozumiteľne „okomentovať" jednotlivé ustanovenia zákona o politických stranách a politických hnutiach a doplniť ich o relevantné informácie. Ide predovšetkým o informácie týkajúce sa súvisiacich právnych predpisov a informácie o praktickom uplatňovaní jednotlivých zákonných ustanovení. Takýmto spôsobom by sa mal dotvoriť komplexný pohľad na platnú právnu úpravu vzniku, činnosti i zániku politických strán a politických hnutí v Slovenskej republike, ktorý čitateľovi výlučne „holý" text zákona len ťažko môže poskytnúť.
Dôležitou súčasťou predkladaného komentára je aj judikatúra súvisiaca s právnym postavením politických strán, ich vznikom, činnosťou i zánikom a je ňou aj práca s textami stanov rôznych politických strán, a to s cieľom poukázať na praktické premietnutie zákonných požiadaviek, alebo, naopak, s cieľom poukázať na nedodržiavanie niektorých zákonných noriem.
Predkladaný komentár má ambíciu slúžiť predovšetkým praxi. Jeho užívateľmi však môžu byť nielen „profesionáli", teda tí, ktorí sú s problematikou politických strán a politických hnutí pracovne spätí, ale taktiež aj všetci tí, ktorí majú záujem hlbšie pochopiť ich právnu úpravu v Slovenskej republike. Okrem členov politických strán, osobitne ich funkcionárov či členov prípravných výborov budúcich politických strán, môžu byť cieľovou skupinou aj pracovníci tých orgánov verejnej moci, ktoré sa s aplikáciou právnych pravidiel týkajúcich sa politických strán v praxi často stretávajú (napr. Ministerstva vnútra SR či súdov). Zvolenému okruhu adresátov je prispôsobený aj jazyk komentára, ktorý sa nesnaží byť za každú cenu vedeckým. Práve naopak, komentár sa autori snažili napísať tak, aby bol čo možno najviac zrozumiteľný aj pre bežného občana – nositeľa práva zakladať politické strany a združovať sa v nich. Komentár je vhodný aj ako doplnkový študijný materiál pre vedeckých pracovníkov, pedagógov i študentov právnických fakúlt, prípadne aj pre študentov iných súvisiacich spoločenskovedných disciplín.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.