Pozemkové úpravy z právneho hľadiska (vrátane problematiky záhradkových osád a usporiadania vzťahov k pozemkom pod stavbami, ktoré prešli na obce a VÚC)

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
7/2020

Väzba
mäkká

Počet strán
132

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0229-8

ISBN
978-80-571-0230-4

Predkladaná publikácia prehľadne popisuje podstatu a zmysel konania o pozemkových úpravách a jeho jednotlivé fázy. Jej prínosom je však aj to, že autor v publikácii ponúka aj návrhy de lege ferenda a hlbšie analyzuje jednotlivé problematické otázky vyskytujúce sa v konaní, akými sú vplyv nezákonnosti v jednej etape na nasledujúce etapy, smrť vlastníka počas konania, možnosti súdnej ochrany po vykonaní pozemkových úprav a ďalšie. Osobitne bližšie sa autor venuje pozemkovým úpravám na účely usporiadania vlastníctva k pozemkom pod stavbami obcí a VÚC, ktoré na ne prešli zo štátu delimitáciou (vrátane zákonného vecného bremena a jeho náhrady), ale aj usporiadaniu vlastníctva v rómskych osadách.

Vzhľadom na témy, ktorým sa venuje, je táto publikácia vhodná pre študentov vysokoškolských odborov zameraných na tému pozemkových úprav, pre autorizovaných projektantov pozemkových uprav, právnikov, ako aj pre samotných účastníkov pozemkových úprav (najmä pre vlastníkov, nájomcov, ale aj pre obce a VÚC).