Dopredaj

Zelené verejné obstarávanie v aplikačnej praxi

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
5/2020

Väzba
mäkká

Počet strán
1080

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0207-6

ISBN
978-80-571-0208-3

Monografia „Zelené verejné obstarávanie v aplikačnej praxi" sumarizuje viaceré odporúčania a dobrú prax v rámci zeleného verejného obstarávania a usmerňuje slovenských verejných obstarávateľov a obstarávateľov pri využívaní ekologického hľadiska vo verejnom obstarávaní.

Keďže vzhľadom na Environmentálnu stratégiu SR je vysoko pravdepodobné, že sa podiel zákaziek s environmentálnym hľadiskom bude na Slovensku výrazne zvyšovať, je práve táto monografia cenným pomocníkom pre každého verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa, ktorý sa rozhodne vydať cestou zelených zákaziek.

Dôležitosť tejto monografie vyzdvihuje aj fakt, že k využívaniu zeleného verejného obstarávania sa zaviazala aj vláda Slovenskej republiky práve jeho zavedením v štátnej a verejnej správe vrátane organizácií a podnikov ako povinného so zohľadnením dlhodobej ekonomickej návratnosti, ale aj environmentálnych a sociálnych vplyvov.

Autorka, JUDr. Miriam Slobodníková, v publikácii približuje predovšetkým 19 skupín environmentálnych charakteristík definovaných Európskou komisiou a spoluautor, JUDr. Juraj Tkáč, garantuje ich spracovanie z hľadiska slovenskej aplikačnej praxe.

Prínosom tejto monografie je aj autormi spracovaný model hodnotenia životného cyklu pre každú produktovú skupinu environmentálnych charakteristík doplnený návrhom použitých kritérií a matematickým vzorcom na konečný výpočet.

Obsah monografie je prínosný najmä pre verejných obstarávateľov a obstarávateľov, ktorým záleží na výrazných finančných úsporách, ochrane životného prostredia a zachovaní trvalej udržateľnosti.

 

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.