Vlastné imanie obchodných spoločností. Účtovné aspekty.

Predaj ukončený
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
1/2012

Väzba
mäkká

Počet strán
168

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-8078-516-1

ISBN
978-80-8078-516-1

Publikácia, ktorú iste privítajú nielen komerční právnici, sa venuje vlastnému imaniu obchodných spoločností z pohľadu účtovníctva podľa stavu právnych predpisov k 30. 6. 2012. Rieši praxou najčastejšie kladené otázky týkajúce sa položiek: ostatné kapitálové fondy (účet 413), emisné ážio (412), zákonný rezervný fond (417), vlastné imanie všeobecne, neuhradená strata (429), položky zaúčtované na účtoch 414 – Oceňovacie rozdiely z precenenia majetku a záväzkov, 415 – Oceňovacie rozdiely z kapitálových účastín, 416 – Oceňovacie rozdiely z precenenia pri zlúčení, splynutí a rozdelení. Zameriava sa len na tie obchodné spoločnosti, ktoré sú podnikateľmi v zmysle účtovných predpisov (účtujú podľa Postupov účtovania pre podnikateľov).

Zámerom nie je analyzovať všetky právne aspekty a ísť do všetkých detailov právnych predpisov, ale riešiť problémy na úrovni potrebnej na pochopenie vecných súvislostí stavu a zmien vlastného imania z pohľadu účtovníctva.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.