Trestná súčinnosť

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
8/2020

Väzba
mäkká

Počet strán
284

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0239-7

ISBN
978-80-571-0240-3

Na Slovensku dosiaľ absentovala publikácia, ktorá by obsahovala komplexný, ucelený, a zároveň podrobný výklad problematiky trestnej súčinnosti. Predkladaná publikácia vyplňuje túto medzeru. Poskytuje celkový a vyčerpávajúci výklad problematiky trestnej súčinnosti, komplexne analyzuje právnu úpravu súvisiacu s danou problematikou, skúma výklad jednotlivých čiastkových inštitútov patriacich do trestnej súčinnosti v odbornej literatúre, judikatúru viažucu sa k problematike trestnej súčinnosti, teoretický výklad demonštruje na konkrétnych príkladoch a identifikuje problematické časti aktuálnej právnej úpravy.

Čitateľ sa môže tiež oboznámiť s historickým vývojom právnej úpravy niektorých foriem trestnej súčinnosti od odstránenia právneho dualizmu v bývalom Československu.

Predkladaná publikácia podáva výklad pojmu trestná „súčinnosť" a členenie jednotlivých foriem trestnej súčinnosti, identifikuje a skúma kolektívne formy prípravy na zločin, analyzuje podmienky trestnej zodpovednosti za spolupáchateľstvo
a trestanie spolupáchateľstva, podmienky zodpovednosti za účastníctvo a trestanie účastníctva, zákonné východiská pre posudzovanie skupiny osôb a organizácie a ich trestanie, trestnú súčinnosť v osobitnej časti Trestného zákona a okolnosti podmieňujúce použitie vyššej trestnej sadzby majúce charakter trestnej súčinnosti.

Autor sa podrobne venuje aj súvisiacej problematike zdanlivej trestnej súčinnosti, rozboru jednotlivých foriem zdanlivej trestnej súčinnosti a rozdielom medzi trestnou súčinnosťou a zdanlivou trestnou súčinnosťou.

Publikácia môže poslúžiť ako bohatý zdroj poznatkov pre záujemcov o trestné právo hmotné vrátane osôb aplikujúcich trestné právo v praxi, študentov, ktorí z nej môžu čerpať komplexné poznatky o trestnej súčinnosti a pochopiť hlbšie súvislosti spojené s touto problematikou. V neposlednom rade ponúka námety pre osoby zaoberajúce sa právnou teóriou
a podnety na novelizáciu Trestného zákona.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.