Študentský balíček - rímske právo


Typ produktu
Tlačená kniha

Zvýhodnený balíček, ktorý sme pripravili pre študentov prvých ročníkov právnických fakúlt, obsahuje nasledovné publikácie:

Rímske právo, štvrté, prepracované vydanie
Vysokoškolská učebnica obsahuje základný prehľad rímskeho práva a jeho systému, ktorý nám zanechali klasickí rímski právnici. Zachytáva vývojovú líniu rímskeho štátneho zriadenia a rímskych právnych prameňov, celý systém rímskeho súkromného práva hmotného i procesného s jeho inštitútmi osobného, vecného, záväzkového, rodinného a dedičského práva, ako aj stručný prehľad rímskeho trestného práva. Ťažisko učebnice spočíva vo výklade o majetkovom práve, pričom najväčšia pozornosť sa venuje inštitútom vlastníckeho práva a zmluvám patriacim k vrcholom brilantnej právnickej precíznosti starovekého Ríma.

Praktické prípady z rímskeho práva, štvrté, doplnené a prepracované vydanie
Publikácia obsahuje konkrétne prípady z oblasti rímskeho civilného procesu, rodinného, vecného a záväzkového práva, ktoré sa odohrali v antickom Ríme a jeho provinciách. Prostredníctvom týchto prípadov umožňuje rekonštruovať skutkový stav a právnické odôvodnenia rozhodnutí rímskych právnikov.

Balíček je určený nielen poslucháčom právnických fakúlt, ale aj študujúcim odbory vied o staroveku, najmä staroveké dejiny a starovekú filológiu, a, samozrejme, aj všetkým záujemcom o rímske právo. V tejto podobe bude vhodnou pomôckou pre každého, kto má záujem oboznámiť sa s historickými koreňmi európskej právnej kultúry.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.