Dopredaj

Aktuálne otázky o človeku a jeho právach v bioetike

Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
5/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
212

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-8168-421-0

Predkladaná monografia rozoberá vybrané aktuálne témy postavenia človeka a ochrany jeho práv v ústrety novým biotechnológiám a modernej medicíne. Nastoľuje tak odborne aj celospoločensky pálčivé otázky, akými sú napríklad náhradné materstvo, povinné očkovanie detí a povinnosť držania v ústave zdravotnej starostlivosti, ktoré analyzuje prostredníctvom hľadania eticky prijateľných hraníc. Otvára tak priestor pre využitie metód bioetiky, ktorá sa postupne ako dynamické vedecké odvetvie dostáva do popredia multidisciplinárneho záujmu.

Ide o jednu z mála publikácií  na slovenskom knižnom trhu, ktorá by mala slúžiť potrebám komplexnejšieho pohľadu na problematiku bioetických tém, ktoré majú celospoločenský dosah. Publikácia je prierezom do viacerých verejnoprávnych a súkromnoprávnych oblastí práva, čím spĺňa požiadavky doplnkového učebného textu, ale aj odbornej literatúry všeobecného zamerania (medicínske právo, občianske právo, ústavné právo, bioetika).

Publikácia je určená študentom práva, predovšetkým predmetu Medicínskeho alebo Zdravotníckeho práva, laickej verejnosti s intenzívnejším záujmom o vymedzenú problematiku, ale predovšetkým širšej odbornej verejnosti, lekárom, právnikom, filozofom, bioetikom, hľadajúcim ucelenejší zdroj poznatkov o ochrane osobnostných práv a základných ľudských práv z pohľadu dynamickej a relatívne modernej vedy - bioetiky.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.