Zákon o vlastníctve bytov a nebytových priestorov - komentár

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
6/2018

Väzba
tvrdá

Počet strán
448

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-858-4

ISBN
978-80-8168-859-1

Rozvoj bytového hospodárstva, bytovej výstavby súvisí s vlastníctvom bytov a s tým je spojené uspokojovanie jednej zo základných sociálnych ľudských potrieb – bývanie. Základným predpisom regulujúcim práve otázku vlastníctva bytov a nebytových priestorov je zákon č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov v znení neskorších predpisov. Tento predpis nepredstavuje nový právny predpis. Ide o právnu úpravu, ktorá existuje, či už s väčšími, alebo menšími zmenami, viac ako 20 rokov. Dlhodobá existencia právnej úpravy by mala znamenať, že došlo k odstráneniu všetkých sporných momentov a doladeniu všetkých právnych vzťahov v uvedenej oblasti, no v existujúcej právnej úprave možno stále nájsť tak sporné otázky, ako aj nedostatky, prípadne opomenutie riešenia niektorých vzťahov súvisiacich s vlastníctvom bytov a nebytových priestorov.
Publikácia má za cieľ podať relatívne ucelený výklad právnej regulácie de lege lata, poukázať na historické momenty a prípadne načrtnúť niektoré riešenia a úvahy do budúcnosti. Autori sa snažili poukázať na tie najvypuklejšie, prípadne najbežnejšie praktické a teoretické problémy, ktoré v danej oblasti sú.

Publikácia je určená nielen advokátom, sudcom a celej právnickej obci vrátane kompetentných legislatívnych orgánov, ale aj správcom bytových domov, spoločenstvám vlastníkov a v neposlednom rade aj samotným vlastníkom bytov a nebytových priestorov.