Dopredaj

Zákon o spotrebiteľskom rozhodcovskom konaní - komentár

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
11/2017

Väzba
tvrdá

Počet strán
496

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-7552-898-8

ISBN
978-80-7552-899-5

Rozhodcovské konanie nie je v aplikačnej praxi v Slovenskej republike náležite ukotvené, pričom k jeho degradácii prispeli najmä skúsenosti z minulosti, ktoré súviseli s rozhodovaním spotrebiteľských sporov v rozhodcovskom konaní. Rozhodcovské konanie využívali dodávatelia na rýchle získanie exekučných titulov voči spotrebiteľom, ktorých práva boli v rozhodcovskom konaní porušované, pričom rozhodcovské súdy s pochybnou povesťou nedodržiavali požiadavky nezávislého a nestranného rozhodovania sporov. Preto sa zákonodarca rozhodol konať a prijať dvojkoľajnú úpravu rozhodcovského konania v Slovenskej republike, keď vyčlenil rozhodovanie spotrebiteľských sporov spod režimu zákona o rozhodcovskom konaní a prijal zákon o spotrebiteľskom rozhodcovskom konaní.

Zákon o spotrebiteľskom rozhodcovskom konaní zaviedol osobitný typ konania blízky rozhodcovskému konaniu, no nejde o rozhodcovské konanie v jeho vlastnom zmysle slova. Zákon o spotrebiteľskom rozhodcovskom konaní je pomerne prísny, pričom autor poukazuje na potrebu novelizácie niektorých jeho ustanovení, ako aj súvisiacich opatrení a prístupov tak, aby sa miera uplatnenia spotrebiteľského rozhodcovského konania v aplikačnej praxi postupne zvyšovala.

Komentár je primárne určený rozhodcom rozhodcovských súdov oprávneným rozhodovať spotrebiteľské spory a zriaďovateľom týchto rozhodcovských súdov. Komentár je však tiež určený sudcom všeobecných súdov, ktorí rozhodujú v konaniach o zrušení spotrebiteľských rozhodcovských rozsudkov, keďže v komentári možno nájsť rozsiahly výklad k § 45 ZSRK, kde autor upozorňuje na časté chyby, ktoré sa v týchto konaniach vyskytujú. V neposlednom rade je vhodný pre subjekty aktívne sa podieľajúce na legislatívnom procese, advokátov, ako aj pre podnikateľov a spotrebiteľov.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.