Zákon o náhrade za bolesť a o náhrade za sťaženie spoločenského uplatnenia - komentár

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
8/2019

Väzba
mäkká

Počet strán
200

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0094-2

ISBN
978-80-571-0095-9

Publikácia „Zákon o náhrade za bolesť a o náhrade za sťaženie spoločenského uplatnenia – komentár" predstavuje svojím zameraním a komplexnosťou jedinečnú publikáciu, ktorá sa ako prvá a zároveň jediná v slovenskej odbornej literatúre zaoberá problematikou dvoch najčastejšie uplatňovaných úrazových dávok.

Podrobné vysvetlenie jednotlivých ustanovení zákona sa opiera o reálne skúsenosti autorov komentára s aplikáciou predmetného zákona v praxi, čo dáva komentáru punc praktickosti. Z tohto dôvodu sa môže pre čitateľa stať aj cenným návodom, ako v praktických situáciách uplatniť nároky na peňažné dávky na kompenzáciu bolesti a zníženia možnosti spoločenského uplatnenia. Významnou súčasťou komentára je aj pomerne rozsiahly výber rozhodnutí súdov v Slovenskej republike a Českej republike, pričom autori poukazujú aj na úskalia súčasnej právnej úpravy.

Komentár je určený nielen akademickej obci, ale predovšetkým praktizujúcim právnikom, teda právnym oddeleniam poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, advokátom a sudcom, ktorí sa s aplikáciou tohto zákona v praxi stretávajú alebo majú záujem o prehĺbenie poznatkov z predmetnej oblasti. Publikácia však nepochybne osloví aj lekárov a znalcov, ktorí pri výkone svojej činnosti prichádzajú do kontaktu so spracovaním lekárskych a znaleckých posudkov.