Vybrané druhy akcionárskych dohôd

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
3/2020

Väzba
mäkká

Počet strán
176

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-7598-673-3

ISBN
978-80-7598-674-0

Akcionárska dohoda je zmluvou a ako taká predstavuje obligačný nástroj regulácie vzťahov spoločníkov v rámci korporácie. Téma akcionárskych dohôd je vskutku široká, preto sa pozornosť autora zameriava na skúmanie akcionárskych dohôd
v prostredí tzv. uzatvorených obchodných spoločností.
Akcionárske dohody majú v podmienkach uzatvorenej obchodnej spoločnosti (najmä v porovnaní s napr. kótovanými spoločnosťami) azda najširšie a najkomplexnejšie možnosti využitia pre reguláciu vzájomných vzťahov spoločníkov vyplývajúcich z ich účasti na spoločnosti. Umožňujú spoločníkom nespoliehať sa pri úprave týchto práv a povinností výlučne na normy korporačného práva.
Akcionárske dohody dokážu chrániť záujmy a postavenie spoločníkov v uzatvorených obchodných spoločnostiach, čím pomáhajú prekonávať bariéry spojené s investovaním do týchto spoločností.

Publikácia sa primárne zameriava na vybraný druh akcionárskych dohôd týkajúcich sa exitu spoločníka zo spoločnosti za jej trvania. Konkrétne ide o (i) právo pridať sa k prevodu akcií (tag-along právo), (ii) právo požadovať prevod akcií (drag-along právo), (iii) právo požadovať nadobudnutie akcií (shoot-out právo).
Uvedená publikácia je určená najmä advokátom a právnikom pôsobiacim v obchodných spoločnostiach; nájde však aj širšie využitie, či už to budú začínajúci podnikatelia alebo každý, kto sa o problematiku akcionárskych dohôd zaujíma.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.