Transakcie medzi spriaznenými osobami v kontexte účtovníctva

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
3/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
184

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-754-9

ISBN
978-80-8168-755-2

Monografia „Transakcie medzi spriaznenými osobami v kontexte účtovníctva“ prináša netradičný a na slovenskom trhu ojedinelý pohľad na uvedenú problematiku. Autori Ing. Norbert Seneši, PhD., a doc. Ing. Katarína Máziková, PhD., analyzujú podľa národnej a nadnárodnej úpravy účtovníctva spriaznené osoby z niekoľkých uhlov pohľadu. Najskôr sa zaoberajú vymedzením spriaznených osôb a pravidlami transferovaného oceňovania. Následne sa venujú zverejneniu o spriaznených osobách, ako aj rizikám a následkom, ktoré vyplývajú z transakcií spriaznených osôb.

Komplexnou analýzou spriaznených osôb však autori svoje dielo nekončia, ale idú hlbšie pod povrch problematiky, aby čitateľom priniesli nielen zoznam odhalených nedostatkov, ale aj konkrétne návrhy na ich elimináciu. Bonbónikom publikácie je jej posledná časť, v ktorej autori na základe dosiahnutých výsledkov svojho skúmania verifikujú platnosť hypotéz stanovených v jej prvej kapitole.

Široký odborný záber publikácie a nezvyčajný pohľad na zložitú problematiku transakcií medzi spriaznenými osobami ocenia predovšetkým odborníci z oblastí daní a účtovníctva, ale aj podnikatelia uskutočňujúci transakcie s osobami, ktoré sú personálne, ekonomicky alebo inak prepojené.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.