Subjektívna stránka trestného činu

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
7/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
192

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-882-9

ISBN
978-80-8168-883-6

Cieľom publikácie je podať komplexný rozbor problematiky súvisiacej so subjektívnou stránkou trestného činu v rozsahu odvoditeľnom z Trestného zákona. Po charakteristike subjektívnej stránky trestného činu a jej vzťahu k ostatným znakom skutkovej podstaty trestného činu sa autor venuje komplexnej analýze problematiky zavinenia, ďalším znakom subjektívnej stránky trestného činu, dokazovaniu subjektívnej stránky trestného činu a osobitne nedbanlivostnej trestnej činnosti páchanej v rámci cestnej dopravy. Okrem toho, publikácia porovnáva právnu úpravu zavinenia v Českej republike so slovenskou právnou úpravou.

Význam publikácie spočíva v tom, že komplexne rozoberá danú problematiku v rozsahu a hĺbke, ktoré sú potrebné pre aktuálnu právnu prax. Pre lepšie pochopenie teoretických úvah prezentovaných v publikácii, ale aj pre overenie správnosti myšlienok v nej uvedených, táto obsahuje množstvo praktických príkladov. Do publikácie bola zakomponovaná aj rozsiahla judikatúra.

Vzhľadom na previazanie teórie s praxou je publikácia určená na rozšírenie teoretického poznania problematiky najmä pre subjekty aplikujúce trestné právo.