Šikanovanie, preťažovanie a porušovanie zákonov na pracovisku

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Autor
Marek Švec a kol.

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
11/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
208

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-953-6

ISBN
978-80-8168-954-3

Porušovanie zákonov na pracovisku, šikanovanie, preťažovanie zamestnancov predstavujú len strohý výpočet problémov, ktoré môžu prerásť do vážnych a dlhotrvajúcich konfliktov medzi subjektmi pracovnoprávnych vzťahov. Je zamestnanec naozaj zraniteľnejším článkom, ktorý v týchto vzťahoch ťahá za kratší koniec?

Autori monografie „Šikanovanie, preťažovanie a porušovanie zákonov na pracovisku“ sa vo svojom diele dotkli boľavých miest zamestnancov a zamestnávateľov, no nezostali len pri ich identifikácii. Využívajúc svoje odborné znalosti a dôverné poznanie reálnych problémov dávajú zamestnancom do rúk „sťažnosť“ ako nástroj, pomocou ktorého sa môžu domáhať pracovnoprávnej ochrany v oblasti dodržiavania zásady rovnakého zaobchádzania, ochrany pred diskrimináciou či zneužitím práva v mimosúdnom konaní.

Vysvetlenie využitia inštitútu sťažnosti a načrtnuté kroky jeho uplatnenia pomôžu čitateľovi osvojiť si základný právny režim podania sťažnosti, správne identifikovať dôvody jej uplatnenia, ako aj pochopiť systémy jej vybavovania u zamestnávateľa. Publikácia zároveň prináša aj odpovede na otázky ohľadom práva zamestnanca domáhať sa ochrany svojich práv súdnou cestou v prípade negatívneho výsledku vybavenia sťažnosti. Cenným bonusom publikácie je judikatúra slovenských a českých súdov s cieľom oboznámiť čitateľa s možnými riešeniami a právnymi stanoviskami súdov v jednotlivých prípadoch.

Vzhľadom na striedmu a nedostatočnú právnu úpravu riešenia pracovnoprávnych konfliktov je publikácia dielom, ktoré ocení široká čitateľská obec zamestnancov, zamestnávateľov, zástupcov zamestnancov, právnikov a všetci, ktorí sa zaujímajú o problematiku pracovnoprávnej ochrany zamestnancov.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.