Rodinná mediácia, 2. vydanie

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
3/2020

Väzba
mäkká

Počet strán
344

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-571-0199-4

ISBN
978-80-571-0200-7

Druhé vydanie publikácie sa zameriava na pomoc rodine pri riešení konfliktov, venuje sa potrebám jednotlivca, emóciám
v konflikte a správaniu, ktoré možno od účastníkov konfliktu očakávať. Ponúka riešenia vzťahových konfliktov tak, ako ju riešia súdy a pomáhajúce profesie, intervenujúce v procese rozpadu rodiny.
Titul mapuje vývoj rodinnej mediácie, právnu úpravu, proces mediačného konania, uvádza príklady a kazuistiky približujúce prácu mediátora, ponúka pohľad na pracovisko mediačného centra a prezentuje overené modely interdisciplinárnej spolupráce pomáhajúcich profesií, štátnych orgánov a súdov pri práci s rodinou. Cochemská prax v tejto súvislosti už nie je neznámy pojem a autorka ponúka názory sudcov, ktorí ju už aplikujú na svojich súdoch.

Legislatívny rámec mediácie je daný. Záleží na ochote participujúcich subjektov a legislatívcov, ako s mediáciou, ktorú štát ponúka, naložia. Kniha je určená všetkým, ktorí chcú vedieť, prečo je lepšie riešiť spory mediáciou, ako hádky v rodine vníma partner a deti a aké sú následky v prípade rozvodu alebo rozchodu, ale poslúži aj mediátorom, právnikom, sudcom, sociálnym pracovníkom, pomáhajúcim profesiám a rodičom, ktorým priblíži proces rodinnej mediácie a profesiu mediátora, ktorý už má svoje miesto v našom právnom systéme najmä pri riešení rodinných sporov.