Praktikum z rímskeho práva

Na sklade - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
praktikum

Dátum vydania
12/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
192

Rozmery
A5 (148x210mm)

Dátum dotlače
31.08.2021

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-546-0

Zmyslom štúdia rímskeho práva nie je memorovanie absolútne platných pravidiel. Jeho štúdium má naopak viesť k nadobudnutiu intelektuálnych zručností, prostredníctvom ktorých študent dokáže identifikovať civilnoprávny problém, zvážiť do úvahy prichádzajúce riešenia a z nich vybrať to, správnosť ktorého je najpresvedčivejšia, pretože ju možno podporiť najpresvedčivejšími argumentami.

Predkladané praktikum predstavuje doplnkovú literatúru na upevnenie a praktické pochopenie teoretických poznatkov z rímskeho práva. Ponúka praktické prípady a ich rímsko-právne riešenie, pričom sa zameriava na inštitúty, ktoré sú relevantné pre moderné občianske právo. Keďže predpokladá súčasné používanie literatúry učebnicového typu, teóriu obsahuje iba v miere nevyhnutnej k riešeniu jednotlivých prípadov s dôrazom na oblasti, s ktorými majú študenti pri štúdiu najčastejšie ťažkosti. Ponúkané riešenia majú začínajúcim študentom načrtnúť smer uvažovania a zároveň poslúžiť aj ako námet na diskusiu.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.