Počítačová kriminalita v európskych súvislostiach

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
12/2016

Väzba
tvrdá

Počet strán
448

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-538-5

Počítačová kriminalita je najrýchlejšie sa rozvíjajúca forma trestnej činnosti. V celosvetovom meradle je počet obetí počítačovej kriminality viac ako milión ľudí denne. Ide o výnosnejší druh trestnej činnosti než celosvetový obchod s marihuanou, kokaínom a heroínom dohromady. Je mimoriadne široká, zahŕňa napr. hacking, cracking, warez, phishing, sniffing, či skimming. Takáto trestná činnosť bežnému človeku mnoho nevraví. V mnohých prípadoch je veľmi sofistikovaná a jej objasnenosť hraničí s nulou.

Monografia je prepojením kriminologických a právnych otázok. Pokiaľ ide o právne otázky, spája právo Európskej únie a Rady Európy na jednej strane, a slovenské trestné právo na druhej strane. Pokiaľ ide o slovenské trestné právo, je prepojením teoretických a praktických otázok. Praktické otázky pramenia v rozhodovacej činnosti slovenských súdov. Autori spracovali k jednotlivým trestným činom konkrétne prípady z reálneho života, ktoré boli ukončené jednak uznaním viny obžalovaného, ale aj oslobodením spod obžaloby (napr. nepreukázaním viny bez pochybností). Navyše, pokiaľ ide o jednotky Európskej únie potláčajúce počítačovú kriminalitu, monografia neopomína ani ich výsledky v podobe konkrétnych prípadov.

Dielo je adresované právnej obci v oblasti trestného práva – advokátom, sudcom, prokurátorom a príslušníkom Policajného zboru. Cenné poznatky v nej nájdu taktiež tak akademici zaoberajúci sa trestným právom, ako aj študenti práva.

Monografia je dielom so silným potenciálom osloviť právnu obec jednak Slovenskej republiky, ale aj Českej republiky. To je odôvodnené tým, že publikácia má medzinárodné spracovanie.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.