Judikatúra vo veciach bezpodielového spoluvlastníctva manželov, 2. vyd.

Predaj ukončený
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
prehľad judikatúry

Dátum vydania
9/2018

Väzba
mäkká

Počet strán
360

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-903-1

ISBN
978-80-8168-904-8

Publikácia „Judikatúra vo veciach bezpodielového spoluvlastníctva manželov“ vyšla v roku 2008 ako druhá vo vtedy ešte novej edícii tematicky zameraných výberov súdnych rozhodnutí. Po desiatich rokoch teda nastal čas na revidovanie tejto zbierky, a to aj s ohľadom na rekodifikáciu civilného procesného práva a zmeny v ďalších právnych predpisoch. Do publikácie sa tak dostali desiatky ďalších súdnych rozhodnutí, upravili sa odkazy na súvisiace predpisy a niektoré súdne rozhodnutia boli z výberu odstránené, keďže s ohľadom na legislatívne zmeny prestali byť relevantné.

Výber judikatúry obsahuje nielen publikované, ale aj nepublikované súdne rozhodnutia, a to predovšetkým slovenských súdov, ale aj českých súdov. Pri nepublikovaných súdnych rozhodnutiach bola tzv. právna veta vytvorená zostaviteľom publikácie, nejde teda o oficiálny výber publikovanej judikatúry. Začlenenie rozhodnutí do jednotlivých kapitol treba brať len orientačne, keďže niektoré súdne rozhodnutia sa týkajú viacerých čiastkových problémov, neraz rozoberajú aj hmotnoprávny, aj procesnoprávny aspekt, pričom sme sa snažili vyhnúť prehnanej duplicite.

Snahou zostaviteľa bolo vybrať nielen súdne rozhodnutia obsahujúce zásadné práve závery, ale aj rozhodnutia súdov, v odôvodneniach ktorých možno nájsť zrozumiteľný výklad elementárnych otázok, aby bola publikácia nielen inšpirujúca pre odborníkov z praxe, teda sudcov, vyšších súdnych úradníkov alebo advokátov, ale aj užitočná a zrozumiteľná pre širšiu verejnosť a študentov právnických fakúlt.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.