Dopredaj

Bankové právo záväzkové

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
12/2018

Väzba
tvrdá

Počet strán
776

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-961-1

Publikácia „Bankové právo záväzkové“ ponúka prehľad základnej štruktúry špeciálneho bankového zákonodarstva a všeobecných otázok zmluvných záväzkov pri vykonávaní bankových činností. Týka sa tém verejnoprávnych aj súkromnoprávnych (práva hmotného i procesného), osobitne tiež verejnoprávnych pravidiel obozretného podnikania bánk a riadenia konfliktu záujmov banky a klienta.

Právne postavenie účastníkov peňažných záväzkových vzťahov nie je dané len právami a povinnosťami vyplývajúcimi z týchto vzťahov, ale zahŕňa aj právo nakladať s nimi. Na vykonávanie peňažných práv a povinností sú podstatné práva na ich ochranu a vynútenie. Predmet peňažných záväzkov je v prvom rade kategóriou mimoprávnou, ekonomickou. V týchto súvislostiach je titul interdisciplinárnym textom, ktorý je systematickým opisom právnej úpravy subjektovo ohraničenej osobou banky a jej klienta a predmetovo záväzkami pri vykonávaní bankových činností.

Publikácia je výnimočným dielom vo viacerých ohľadoch. Rozsah spracovania témy peňažných záväzkov a s tým súvisiacich otázok (vrátane podrobného spracovania problematiky úrokových záväzkov) spolu s použitou bibliografiou dávajú predpoklad, že sa stane praktickou pomôckou pre zamestnancov právnych odborov bánk, špecialistov orgánov dohľadu nad bankovníctvom, advokátov a v neposlednom rade aj pre sudcovskú obec a študentov so záujmom o bankové právo.