Balíček: Judikatúra vo veciach sociálnych I. a II. diel


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

„Judikatúra vo veciach sociálnych – I. a II. diel“ obsahuje predovšetkým rozhodnutia a stanoviská schválené správnym kolégiom NS SR uverejnené v Zbierke stanovísk Najvyššieho súdu a rozhodnutí súdov SR, ako aj zásadné časti nálezov Ústavného súdu SR, ktoré sa významným spôsobom prejavili v rozhodovacej činnosti súdov v dôchodkovej a sociálnej oblasti.

Výber zodpovedá štruktúre zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov a súčasne poukazuje na špecifiká sociálneho zabezpečenia policajtov a vojakov a aj ďalších príslušníkov ozbrojených zborov zdravotnému poisteniu a zdravotnej starostlivosti, štátnym sociálnym dávkam, sociálnej pomoci, službám zamestnanosti, konaniu vo veciach sociálnych, ale aj správnemu súdnictvu vo veciach sociálnych. Druhý diel publikácie nadväzuje na jej prvý diel a v šiestich kapitolách obsahuje najmä výber rozhodnutí týkajúci sa riešenia otázok sociálnej pomoci, ale aj ostatných sociálnych oblastí, tiež posudzovanie všeobecne platných postupov správneho súdneho konania.

Publikácia je určená nielen orgánom verejnej správy, najmä Sociálnej poisťovni a jej pobočkám, špecializovaným orgánom verejnej správy, obciam, advokátom, ale aj občanom. Môže zároveň poslúžiť aj Ministerstvu práce, sociálnych vecí a rodiny, ako aj Ministerstvu zdravotníctva SR, aby získali rozsiahlejší pohľad na problémy adresátov právnych noriem a prípadne využili takéto poznatky vo svojej legislatívnej práci.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.