Zákon o rodine - komentár

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
3/2014

Väzba
tvrdá

Počet strán
654

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-021-2

Druhé, prepracované a doplnené vydanie

Vydavateľstvo Wolters Kluwer pre vás pripravilo prepracované a doplnené vydanie komentára k slovenskému rodinnoprávnemu kódexu.

Komentár k rodinnoprávnemu kódexu prináša komplexný výklad jednotlivých ustanovení zákona o rodine a ich vzájomné vzťahy, pričom jeho pozornosť je venovaná jednak zmenám v právnej úprave rodinného práva, ktoré zákon č. 36/2005 Z. z. priniesol, ako aj tradičným pojmom a inštitútom rodinného práva. Autori komentára k zákonu o rodine pri jeho tvorbe konzultovali sporné momenty s pracovníkmi orgánov sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately a inými štátnymi orgánmi, matrikou, oslovili aj predkladateľa zákona a analyzovali problematiku v úzkej súčinnosti so sudcami rozhodujúcimi rodinnoprávne spory a veci starostlivosti súdu o maloletých.

Aj napriek tomu, že komentár k niektorým ustanoveniam obsahuje aj stručný historický exkurz do vývoja príslušných inštitútov, komparuje súčasný právny stav s českou právnou úpravou a svojím obsahom je zameraný najmä na aplikačnú prax. Súčasťou komentára k zákonu o rodine je aj uvedenie súvisiacich predpisov, v prípade ktorých boli, okrem iného, zohľadnené aj medzinárodnoprávne dokumenty, nariadenia Rady (ES). V uvádzanej judikatúre autori okrem rozhodnutí vnútroštátnych súdov poukazujú aj na niektoré zásadné rozhodnutia Ústavného súdu Českej republiky. V texte sú zapracované aj procesnoprávne a trestnoprávne súvislosti.

Komentár k zákonu o rodine zďaleka nie je určený len odbornej verejnosti, ale ocení ho každý, kto chce získať prehľad o rodinnom práve. Mal by byť preto neodmysliteľnou pracovnou pomôckou pre každého vyššieho súdneho úradníka, sudcu či advokáta a nemal by chýbať v knižnici žiadneho študenta právnickej fakulty, právnika centra právnej pomoci ani pracovníka orgánu sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately.