Pracovné právo v poznámkach s príkladmi

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
10/2015

Väzba
mäkká

Počet strán
340

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-280-3

Cieľom publikácie Pracovné právo v poznámkach s príkladmi je prispieť didakticko-praktickým prístupom k výučbe pracovného práva a k ucelenému výkladu jeho jednotlivých inštitútov v zmysle platných a účinných ustanovení Zákonníka práce a ďalších relevantných právnych predpisov. Tomu zodpovedá aj obsah učebnice prispôsobený tradičným sylabám pracovného práva doplnený o najnovšie poznatky z odboru.

Na pasáže teórie pracovného práva v každej kapitole nadväzujú príklady s riešeniami a zložitejšie príklady na zamyslenie bez odporúčaných riešení, ktoré v praxi vyvolávajú rozporuplné otázky a uvádzajú študenta do sporných aspektov pracovného práva. Pre lepšie pochopenie problematiky a lepšiu orientáciu sú texty simulovaných príkladov zostručnené. Niektoré z uvádzaných príkladov sú autorsky spracovanými novšími a menej známymi rozhodnutiami súdov, starostlivo vybranými tak, aby objasnili porozumenie rozoberanej problematiky a doplnili teoretickú časť poznámok. Príklady bez odporúčaných riešení sú vhodné pre klinickú výučbu študentov vysokých škôl. Súhrny kľúčových informácií predstavujú kontrolné otázky uvádzané pri jednotlivých kapitolách.

Pre pochopenie súvislostí je nevyhnutná práca so Zákonníkom práce a ďalšími právnymi predpismi, na ktoré je v texte predkladanej učebnice odkazované.

Publikácia je určená predovšetkým študentom právnických fakúlt a je vhodnou výučbovou pomôckou pri štúdiu predmetu pracovné právo. Je však dostatočne univerzálna aj pre externé použitie. V tomto smere je využiteľná pre širokú odbornú verejnosť a všetkých tých, ktorí sa vo svojej praxi stretávajú s aplikačnými problémami pracovnoprávnych predpisov a majú záujem získať celistvejší prehľad o pracovnom práve.