Judikatúra vo veciach podielového spoluvlastníctva

ASPI produkt

Kniha je dostupná
v systéme ASPI

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
prehľad judikatúry

Dátum vydania
2/2014

Väzba
mäkká

Počet strán
296

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8078-592-5

Druhé, prepracované a doplnené vydanie

Od prvého vydania výberu judikatúry k podielovému spoluvlastníctvu už prešlo viac ako päť rokov, vývoj judikatúry sa však nezastavil, preto sme pre vás pripravili druhé vydanie. To vám ponúka desiatky ďalších zaujímavých súdnych rozhodnutí, ktorých závery môžu byť inšpiratívne v každodennej praxi advokáta, vyššieho súdneho úradníka, sudcu alebo notára.

V súdnej praxi sa s inštitútom spoluvlastníctva stretávame pomerne často a judikatúra týkajúca sa spoluvlastníctva je mimoriadne bohatá, čo bolo aj jedným z impulzov pre jej komplexné a prehľadné spracovanie.

Do publikácie boli zaradené publikované aj nepublikované rozhodnutia Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, ako aj nižších súdov a pre slovenskú právnu prax relevantné rozhodnutia českých súdov, pričom z týchto rozhodnutí (okrem „notoricky známych“ právnych viet) sme vybrali aj právne zaujímavé state z ich odôvodnení, ktoré majú zovšeobecňujúcu povahu a ktoré nie sú v tradičnej právnickej literatúre bežne dostupné.

Veríme, že tento prehľadný a ojedinelý súbor aktuálnej (nielen v zmysle „novej“, ale aj v zmysle „ešte stále využiteľnej“) judikatúry bude praktickým pomocníkom a bude napomáhať k ďalšiemu zjednocovaniu judikatúry súdov a nadväzne k upevňovaniu elementárneho princípu právnej istoty.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.