Balíček: Judikatúra vo veciach neplatnosti právnych úkonov


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Všeobecná právna úprava (ne)platnosti právnych úkonov v oblasti občianskeho práva hmotného, resp. súkromného práva, obsiahnutá v Občianskom zákonníku, vykazujúca značnú mieru stability v tom zmysle, že nie je predmetom častých legislatívnych zmien, patrí medzi fundamentálne zložky matérie občianskeho práva hmotného, resp. súkromného práva. Je preto pochopiteľné, že právna veda jej venuje značnú pozornosť a že sa k nej viaže mimoriadne rozsiahla judikatúra. Vzhľadom na rozsah judikatúry vzťahujúcej sa na právnu úpravu zmluvného práva, resp. na právnu úpravu (ne)platnosti právnych úkonov je publikácia „Judikatúra vo veciach (ne)platnosti právnych úkonov“ rozdelená na dve diely. Prvý je venovaný výkladu právnych noriem vo vzťahu k (ne)platnosti právnych úkonov, prejavu vôle, právneho úkonu a zmluvy, ďalej právnym úkonom vo všeobecnej rovine a absolútnej neplatnosti právnych úkonov. Druhý diel je potom venovaný relatívnej neplatnosti právnych úkonov, niektorým aspektom neplatnosti právnych úkonov v pracovnoprávnych vzťahoch, dôsledkom neplatnosti právnych úkonov a posudzovaniu (ne)platnosti právnych úkonov. 

Publikácie sú určené sudcom, advokátom, notárom, ale aj širšej verejnosti, ktorá sa zaujíma o problematiku (ne)platnosti právnych úkonov a dôsledkov neplatnosti právnych úkonov.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.