Dopredaj

Antidiskriminačný zákon - komentár

Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Dopredaj - expedujeme ihneď. U vás do 3 prac. dní
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
8/2017

Väzba
tvrdá

Počet strán
120

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-641-2

ISBN
978-80-8168-642-9

Komentár k antidiskriminačnému zákonu prináša čitateľovi možnosť bližšie sa oboznámiť s prierezovou právnou úpravou, ktorá v slovenskom právnom systéme upravuje humanitné princípy rovnakého zaobchádzania v súlade s právnou úpravou základných ľudských práv.

Dodržiavanie zásady rovnakého zaobchádzania spočíva v právne vynútiteľnom normatívom imperatíve zákazu diskriminácie, ktorého nuansy sú vysvetlené v podobe komentára k jednotlivým právnym normám, a čitateľovi sa tak umožňuje hlbšie preniknúť do pochopenia podstaty legislatívnej ochrany aspektov každodenného bytia nielen jednotlivca, ale aj ochrany humanitného princípu zachovania ľudstva ako takého.

Práve v tom spočíva právna ochrana pri zaobchádzaní s každým ľudským jednotlivcom, normatívne pretavená do zákazu diskriminácie z dôvodu pohlavia, náboženského vyznania alebo viery, rasy, príslušnosti k národnosti alebo etnickej skupine, zdravotného postihnutia, veku, sexuálnej orientácie, manželského stavu a rodinného stavu, farby pleti, jazyka, politického alebo iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, majetku, rodu alebo iného postavenia atď.
Komentár k antidiskriminačnému zákonu má ambíciu veľmi podrobne a s dôrazom na detail komentovať jednotlivé zákonné ustanovenia. Autori komentára preskúmali dotknutú právu úpravu nielen odvetvia súkromného práva, ale aj právnu úpravu verejného práva, použili rôzne výkladové pravidlá výkladu jednotlivých zákonných ustanovení, aplikovali dostupnú známu judikatúru, národnú právnu úpravu komparovali s medzinárodnými právnymi úpravami, a to všetko za tým účelom, aby čitateľovi čo najlepšie vysvetlili komentovanú právnu úpravu.

Autori zároveň predkladajú čitateľovi odkazy na relevantné právne predpisy, ktoré s komentovaným ustanovením súvisia.

Komentár je určený tak širokej právnickej verejnosti, ako aj všetkým zamestnávateľom a zamestnancom.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.