Zákon o výchove a vzdelávaní (školský zákon) - komentár

Posledné kusy - neváhajte s objednávkou!
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
7/2016

Väzba
tvrdá

Počet strán
592

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-354-1

Keďže školský zákon je účinný len od roku 2008, možno ho zaradiť medzi novšie zákony. Má 163 paragrafov a široký záber, ktorým pokrýva všetky oblasti výchovy a vzdelávania. Autormi komentára sú odborníci s dlhoročnou skúsenosťou vo vedúcich funkciách inštitucionálnej základne pre regionálne školstvo na Slovensku.

Cieľom publikácie je poskytnúť ucelený a podrobný prehľad legislatívnej úpravy všetkých náležitostí pre oblasť výchovy a vzdelávania, ktoré sú obsahom  zákona č. 245/2008 Z. z. v znení neskorších predpisov. Obsahuje výklad jednotlivých ustanovení, doplnený príkladmi z praxe a ďalšími súvislosťami, či dôvodmi, ktoré k predmetnej úprave viedli a ktoré majú napomôcť k poznaniu zámeru zákonodarcu. Autori sa nevyhli ani konfrontácii s ustanoveniami, ktorých aplikácia je v praxi sporná alebo nejednotná, vedení snahou vyjadriť svoj názor, s cieľom napomôcť zjednoteniu aplikačnej praxe. Pri ustanoveniach, ktoré boli predmetom rozhodovacej činnosti súdov, či posudzovania ústavného súdu, uvádzajú aj príslušné súdne rozhodnutia s cieľom poukázať na súdnu prax a exekutívne dotváranie práva v oblasti regionálneho školstva.

Predkladaný komentár odzrkadľuje právny stav k 1. januáru 2016 a je určený pre širokú cieľovú skupinu pracovníkov školstva počnúc najvyššími orgánmi štátnej správy a samospráv, cez priamo riadené organizácie ministerstva školstva a príslušné útvary miest a obcí ako zriaďovateľov škôl a v neposlednom rade, či snáď skôr predovšetkým, pre riaditeľov a ďalších vedúcich pracovníkov škôl a školských zariadení, ako jedinečná príručka pre hľadanie odpovedí pre riešenie každodenných problémov. Publikácia by preto nemala chýbať v žiadnej inštitúcii s rozhodovacou právomocou v oblasti regionálneho školstva a v žiadnej škole či školskom zariadení.

Všetky novelizácie budeme poskytovať bezplatne na stiahnutie na tejto stránke do ďalšieho vydania publikácie.