Zákon o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci - Komentár

ASPI produkt

Kniha je dostupná
v systéme ASPI

Predaj ukončený
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
10/2014

Väzba
mäkká

Počet strán
280

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-091-5

Zákon č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci je základným právnym rámcom pre oblasť bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na Slovensku. Je harmonizovaný najmä s rámcovou smernicou 89/391 a na ňu nadväzujúcimi smernicami a dohovormi Medzinárodnej organizácie práce. Nahradil zákon č. 330/1996 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci . Bol deväťkrát novelizovaný, naposledy zákonom č. 58/2014 Z. z. o výbušninách, výbušných predmetoch a munícii s účinnosťou od 1. júna 2014 a zákonom č. 204/2014 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia s účinnosťou od 1. augusta 2014.

Autorka komentára pracuje na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR a je odborníčkou v odbore ochrany práce s dlhoročnou praxou v problematike bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci vrátané bezpečnosti technických zariadení, v oblasti stavebníctva a trhového dohľadu. Podieľa sa na príprave právnych predpisov v oblasti všeobecnej bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, inšpekcie práce, bezpečnosti technických zariadení a aproximačných nariadení vlády Slovenskej republiky.

Komentár prináša odborný výklad jednotlivých ustanovení zákona so súvisiacimi predpismi, príkladmi a judikatúrou. Je vhodnou odbornou literatúrou pre zodpovedných na úsekoch BOZP v oblasti verejnej správy, samospráv ako aj súkromných podnikateľských subjektov všetkých druhov a foriem, zodpovedných zo zákona alebo z poverenia za oblasť BOZP.