Stres v práci učiteľa a syndróm vyhorenia

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
monografia

Dátum vydania
8/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
130

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-450-0

Väčšina ľudí je denne vystavovaná stresovým situáciám, ale najčastejšou skupinou spájanou so stresom sú učitelia, denne podrobovaní psychickej, mentálnej a emocionálnej záťaži, denne prichádzajúci do styku s veľkým počtom osôb a neustále komunikujúci s početnou skupinou ľudí. Vyžaduje sa od nich veľké osobné nasadenie, kladie sa na nich zodpovednosť za novú generáciu mladých ľudí, ich mravný vývoj, ich vedomosti a znalosti. Očakáva sa od nich vysoký empatický prístup a rešpektovanie individuality žiakov a študentov, ústretové  správanie a neustála ochota byť nápomocný pri riešení vzdelávacích a výchovných situácií. Všetky tieto skutočnosti čoraz častejšie vyúsťujú do stavu, ktorý nazývame stresom, následkom ktorého nezriedka býva aj tzv. syndróm vyhorenia.

Publikácia sa zameriava na uvedené aspekty popisným a vysvetľujúcim a odporúčacím spôsobom a má ambíciu prispieť k tomu, aby im učitelia porozumeli, vedeli ich rozpoznať a zvládať. Autori pomenúvajú typy osobností, základné príznaky a zdroje stresu, stresujúce činitele, fenomén vyhorenia ako aj stratégie a metódy zvládania týchto javov. V závere prezentujú výsledky vlastného prieskumu. Kniha je určená všetkým, ktorých pracovné vyťaženie, resp. životný štýl spôsobuje, že nadobúdajú popísané pocity, ale aj tým, ktorí sa týmito symptómami zaoberajú v rámci štúdia alebo profesionálne.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.