Akcia

Sporové konanie pre každého. Keď sa už súdu nedá vyhnúť

Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
praktická príručka

Dátum vydania
5/2017

Väzba
mäkká

Počet strán
312

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-8168-633-7

Konflikt v spoločnosti, spor medzi jedincami, je taký starý ako spoločnosť sama. Riešenie a vyriešenie konfliktov pokojne, rýchlo, spravodlivo a podľa vopred daných férových pravidiel pred nezávislým a nestranným arbitrom je od 1. júla 2016 úlohou nových procesných kódexov – zákona č. 160/2015 Z. z. Civilný sporový poriadok, zákona č. 161/2015 Z. z. Civilný mimosporový poriadok a zákona č. 162/2015 Z. z. Správny súdny poriadok. Publikácia „Sporové konanie pre každého“ pomáha čitateľovi pochopiť, ktorý z nich a kedy sa má uplatniť. Autor zrozumiteľnou formou vysvetľuje zmysel, účel a priebeh jednotlivých inštitútov predovšetkým základného procesného predpisu – Civilného sporového poriadku. Cieľom výkladu je pripraviť potenciálneho účastníka konania na kontakt so sporovým konaním pred súdom a oboznámiť ho s novými procesnými pravidlami.

Publikácia je určená nielen pre právnikov, ktorí musia novú právnu úpravu vysvetľovať a aplikovať, ale aj pre študentov práva a všetkých, ktorých spor skončí v súdnej sieni.

Mgr. Marek Benedik získal právnické vzdelanie na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v roku 1998. V tom istom roku nastúpil ako advokátsky koncipient do advokátskej kancelárie JUDr. Jána Havláta v Bratislave. V roku 2001 sa stal advokátom a dosiaľ pôsobí v rámci advokátskej kancelárie JUDr. Jána Havláta. Bol členom redakčnej rady Bulletinu Slovenskej advokácie a je členom pracovnej skupiny Slovenskej advokátskej komory pre verejné právo. Dlhodobo sa venuje publikačnej činnosti. Vo svojej advokátskej praxi sa venuje predovšetkým ústavnému právu, občianskemu právu a správnemu právu.