Riadenie hodnoty podniku - zbierka príkladov

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
V predaji
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Edícia
Ekonómia

Typ publikácie
praktikum

Dátum vydania
3/2015

Väzba
mäkká

Počet strán
204

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-141-7

ISBN
978-80-8168-142-4

Riadenie hodnoty podniku – zbierka príkladov je jednou z mála odborných publikácií zaoberajúcich sa problematikou ohodnocovania majetku podniku v rovine praktických príkladov a názorných ukážok konkrétnych postupov ohodnocovania.

Je rozdelená na osem kapitol. Na začiatku každej z nich sú stručne opísané metódy využívané v podmienkach Slovenskej republiky. Súčasťou kapitol sú praktické riešené, ale i neriešené príklady (v záujme kontroly správnosti riešenia sú v publikácii uvedené aj ich výsledky) na precvičenie si danej problematiky. Autori sa v jednotlivých kapitolách venujú problematike odpisov, reinžinieringu, reštrukturalizácie, metódam stanovenia všeobecnej hodnoty podniku, ako aj ohodnocovaniu nehmotného majetku (know-how, ochranné známky, patenty, doménové mená). V siedmej kapitole je uvedený príklad na výpočet hodnoty podniku porovnávacou metódou, ktorá má v Slovenskej republike veľkú perspektívu. Posledná kapitola je venovaná ohodnocovaniu špecifických foriem podnikov. Na záver publikácie sú zaradené vybrané state z vyhlášky MS SR č. 492/2004 Z. z. o stanovení všeobecnej hodnoty majetku, koeficienty beta pre krajiny Európy a prehľad najpoužívanejších vzorcov.

Publikácia je určená najmä študentom štvrtého a piateho ročníka Fakulty podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave v súvislosti s výučbou predmetu Riadenie hodnoty podniku, ale aj pracovníkom znaleckých organizácií a odbornej verejnosti, ktorá sa zaujíma o teóriu a prax ohodnocovania.