Akcia

Praktický výkon finančnej kontroly vo verejnej správe

Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
praktická príručka

Dátum vydania
1/2016

Väzba
brožovaná

Počet strán
168

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-8168-333-6

Publikácia „Praktický výkon finančnej kontroly vo verejnej správe“ vznikla s cieľom poukázať na priebeh výkonu predbežnej finančnej kontroly v roku 2015 a zároveň poskytnúť čitateľovi informácie o procese overovania finančných operácií v zmysle nového zákona o finančnej kontrole v roku 2016.

Autor využil pri jej písaní svoje praktické skúsenosti kontrolóra v územnej samospráve a do teoretického rámca zakomponoval aj množstvo riešených príkladov, ktoré spracoval na základe otázok položených účastníkmi seminárov. Súčasťou publikácie sú aj vzory pre výkon základnej finančnej kontroly, administratívnej finančnej kontroly a interných smerníc. Publikácia je určená pre zamestnancov zodpovedných za výkon finančnej kontroly vo verejnej správe.

Mgr. Jozef Sýkora, MBA, pôsobí ako kontrolór v územnej samospráve. Dlhodobo sa venuje problematike práva verejnej správy a oblasti finančnej kontroly. Študoval na univerzite v Českej republike a ukončil postgraduálne štúdium na Ústave práva v Prahe so zameraním na obchodné a finančné právo. Publikuje príspevky v odborných periodikách a na online portáloch. Tému finančnej kontroly aktívne prednáša na školeniach a seminároch.