Nájomné vzťahy v súkromnom práve

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
komentár

Dátum vydania
6/2015

Väzba
tvrdá

Počet strán
380

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978–80–8168-209-4

Nájomná zmluva a zmluva o podnikateľskom nájme hnuteľných vecí podľa Občianskeho zákonníka, zákon o krátkodobom nájme bytu, zákon o nájme a podnájme nebytových priestorov – komentár

Predkladaná publikácia má ambíciu obsiahnuť aktuálnu problematiku nájomných vzťahov v súkromnom práve. Obsahuje komentované znenie nájomnej zmluvy upravenej v Občianskom zákonníku, a to konkrétne § 663 až 719, ako aj osobitných ustanovení o nájme hnuteľných vecí. Autori neopomenuli ani zákon o krátkodobom nájme bytu a zákon o nájme a podnájme nebytových priestorov. Jednotlivé komentované ustanovenia sú vhodne dopĺňané judikatúrou slovenských a českých súdov.

Cieľom publikácie je podať pomocnú ruku pri riešení právnych problémov, ktoré nastávajú pri vstupe do nájomných vzťahov.
V publikácii je obsiahnutá judikatúra Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, Najvyššieho súdu Českej republiky a nálezy ústavného súdu. V neposlednom rade je pozornosť venovaná aj komparácii slovenskej právnej úpravy s právnou úpravou v zahraničí, ako aj tendenciami a úvahami de lege ferenda v tuzemsku a vo vybraných krajinách, najmä však v Českej republike.

Publikácia je určená nielen advokátom, sudcom a celej právnickej obci vrátane kompetentných legislatívnych orgánov, ale aj správcom bytových domov, spoločenstvám vlastníkov a v neposlednom rade aj samotným vlastníkom bytov a nebytových priestorov, prenajímateľom či nájomcom.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.