Medzinárodné právo verejné - všeobecná časť

Posledné kusy - neváhajte s objednávkou!
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Autor

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
11/2015

Väzba
tvrdá

Počet strán
408

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-316-9

Publikácia „Medzinárodné právo verejné, všeobecná časť“ predstavuje modernú učebnicu, ktorá je nevyhnutným študijným materiálom každej právnickej fakulty a základom komplexného právnického vzdelania v oblasti medzinárodného práva.

Prakticky orientovaná učebnica je určená študentom a pedagógom právnických fakúlt, ako aj odbornej vedeckej verejnosti a tiež každému, kto má o problematiku medzinárodného práva a s ňou súvisiacich otázok záujem. Zaoberá sa nielen otázkami tvorby, ale aj praktickou aplikáciou medzinárodného práva v súčasných medzinárodných vzťahoch. Vzhľadom na to ju využije každý, kto pôsobí v oblasti medzinárodného práva a politiky - diplomati, politici, sudcovia, advokáti, zamestnanci v štátnej správe aj pracovníci útvarov pre medzinárodné styky.

Približuje všetky základné inštitúty medzinárodného práva, keď počnúc vývojom, osobitosťami a prameňmi, cez pravidlá, zásady, kodifikáciu a charakteristiku subjektov, až po otázku riešenia sporov, zodpovednosti a donútenia, poskytuje čitateľovi aktuálne poznatky zo všeobecnej časti tohto právneho odvetvia. V uvedenom zmysle je učebnica tiež koncipovaná, pričom v niektorých ohľadoch zvolil autorský kolektív vlastný prístup, čo sa prejavilo, okrem iného, v poradí a rozsahu jednotlivých kapitol, ktoré odrážajú matériu preberanú počas prvého semestra výučby predmetu „Medzinárodné právo verejné“ na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.