Dopredaj

Judikatúra vo veciach zmeniek

Predaj ukončený
Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Predaj ukončený
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
prehľad judikatúry

Dátum vydania
6/2016

Väzba
mäkká

Počet strán
128

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
Tlačená kniha

Typ produktu
E-kniha

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-428-9

ISBN
978-80-8168-429-6

Publikácia predstavuje zbierku rozhodnutí najvyšších súdnych autorít vo veciach zmeniek. Cieľom predkladanej zbierky judikátov je napomôcť právnej praxi pri riešení praktických problémov, pričom bola zostavená tak, aby dala odpoveď na všetky základné otázky, ktoré vznikajú v praxi zmeniek.
Zo zmenky ako dokonalého dlžníckeho cenného papieru vzniká za splnenia prísnych formálnych náležitostí priamy, nepodmienený, nesporný a abstraktný záväzok určitej osoby zaplatiť majiteľovi zmenky na určitom mieste a čase stanovenú peňažnú sumu. Aj keď sa vystavenie zmenky spravidla opiera o určitý dôvod (kauzu), vzniká zo zmenky špecifický (zmenkový) právny vzťah, ktorého abstraktný charakter je v tom, že právny dôvod (kauza) nie je pre jeho existenciu významný a zo zmenky nevyplýva.

Aj z tohto dôvodu sa zostaviteľ predkladanej zbierky judikátov zameral aj na otázky vznášania námietok proti zmenkovým platobným rozkazom a uplatňovania procesnej obrany.
Zbierka rozhodnutí sa komplexne snaží poskytnúť ucelený pohľad na zmenkové právo v rozhodovacej praxi súdov a predstavuje dobrého radcu a pomocníka nielen pre advokátov, ale aj pre sudcov, podnikových právnikov a študentov právnických fakúlt.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.