Judikatúra vo veciach súdnych poplatkov

ASPI produkt

Kniha je dostupná
v systéme ASPI

Ceny sú vrátane DPH


Typ publikácie
prehľad judikatúry

Dátum vydania
1/2012

Väzba
mäkká

Počet strán
244

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8078-520-8

V edícii výberov judikatúry vydavateľstva IURA EDITION, ktorá má už svoje stabilné miesto v knižnici každého právnika a študenta práva, sme sa rozhodli zaradiť ako ďalšiu tému výber judikatúry k súdnym poplatkom.

Zákon o súdnych poplatkoch, ktorý je okrem prameňa občianskeho procesného práva aj finančnoprávnou normou, určite nemožno nazvať dokonalým, o čom svedčí pomerne vysoká nejednotnosť pri jeho interpretácii a následnej aplikácii. Adekvátne k tomu zodpovedá aj bohatá judikatúra k jeho jednotlivým inštitútom, ktorá čitateľovi pomôže pri zorientovaní sa v problematike súdnych poplatkov.

Publikácia obsahuje predovšetkým rozhodnutia slovenských súdov a niekoľko rozhodnutí českých súdov, ktoré sú pre slovenskú právnu prax relevantné. Čitateľ v nej nájde okrem judikátov k zákonu č. 71/1992 Zb. o súdnych poplatkoch a poplatku za výpis z registra trestov v znení neskorších predpisov aj judikáty k ustanoveniu § 138 Občianskeho súdneho poriadku, ktoré upravuje rozhodovanie o individuálnych žiadostiach poplatníkov o oslobodenie od súdnych poplatkov, a to z dôvodu, aby téma bola pokrytá čo najkomplexnejšie. Ako je zvykom u titulov tejto edície, v závere publikácie čitateľ nájde register predpisov a spisových značiek pre jednoduchšiu orientáciu.

Výber judikatúry k problematike súdnych poplatkov je určený vyšším súdnym úradníkom, sudcom, advokátom, ale aj podnikateľským subjektom uplatňujúcim si svoje práva na súdoch.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.