Judikatúra vo veciach držby a vlastníckeho práva

ASPI produkt

Kniha je dostupná
v systéme ASPI

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Martinus
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH


Vydavateľ

Typ publikácie
prehľad judikatúry

Dátum vydania
5/2014

Väzba
mäkká

Počet strán
276

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-046-5

Ďalší výber judikatúry z oblasti súkromného práva z dielne vydavateľstva Wolters Kluwer je venovaný primárne jednému zo základných ľudských práv, a to právu vlastniť majetok (čl. 20 Ústavy SR), resp. vlastníckemu právu, ale aj nepochybne zaujímavému a dôležitému inštitútu držby. Keďže právo vlastniť majetok patrí medzi základné ľudské práva garantované ústavou, táto publikácia obsahuje pomerne veľký počet stanovísk Ústavného súdu SR a Ústavného súdu ČR k danej problematike, prezentovaných v ich rozhodnutiach.

Pri zostavovaní tohto výberu judikatúry bolo cieľom predložiť tak odbornej, ako aj laickej verejnosti komplexný pohľad na interpretáciu ustanovení právnych predpisov upravujúcich inštitút držby a vlastníckeho práva v súdnej praxi. Výber z judikatúry vo veciach podielového spoluvlastníctva a bezpodielového spoluvlastníctva je predmetom samostatných publikácii, preto sme do tohto výberu (až na niekoľko málo výnimiek) nezaradili rozhodnutia týkajúce sa problematiky spoluvlastníctva.

Publikácia je určená predovšetkým vyšším súdnym úradníkom, sudcom, advokátom, exekútorom, notárom, ako aj všetkým, ktorým môže výklad ustanovení Občianskeho zákonníka o držbe a vlastníckom práve poskytnúť pomoc zo strany tých najpovolanejších, t. j. zo strany súdov.