Akcia

Dôchodkové fondy vo svete a na Slovensku

Dopredaj
Obsah publikácie je dostupný výhradne prostredníctvom online knižnice Smarteca. Čo je Smarteca?
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
učebnica

Dátum vydania
6/2017

Väzba
mäkká

Počet strán
216

Rozmery
A5 (148x210mm)

Typ produktu
E-kniha

ISBN
978-80-8168-664-1

Problematika kapitalizačných pilierov v rámci systémov dôchodkového zabezpečenia je v súčasnosti, najmä vzhľadom k nepriaznivému demografickému vývoju, veľmi aktuálna v mnohých krajinách sveta. Napriek tomu, že kapitalizačný alebo inak nazývaný II. pilier dôchodkového zabezpečenia už dlhé roky funguje aj na Slovensku, veľká časť obyvateľstva má o význame a spôsobe fungovania dôchodkových fondov len nedostatočné a často neúplné informácie. Preto sa autori rozhodli pripraviť ponúkanú publikáciu.
Kniha prináša stručný prehľad vývoja systémov dôchodkového zabezpečenia vo vybraných krajinách. Ďalej sa zameriava na spomínaný kapitalizačný pilier, správu dlhopisového portfólia, akciových portfólií, indexovanie, pričom v závere je priestor venovaný dôchodkovej reforme na Slovensku schválenej v roku 2003, jej príčinám a výsledkom.
Publikácia je určená odbornej verejnosti, študentom vysokých škôl, ale aj všetkým tým, ktorí sa o problematiku dôchodkov zaujímajú.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.