Diplomatické a konzulárne právo

Predaj ukončený
  • Dostupné v sieti Panta Rhei
Zobraziť dostupnosť na predajniach

Ceny sú vrátane DPH

Na stiahnutie


Vydavateľ

Typ publikácie
praktická príručka

Dátum vydania
10/2015

Väzba
tvrdá

Počet strán
300

Typ produktu
Tlačená kniha

ISBN
978-80-8168-278-0

V súvislosti so spoločenskými zmenami po roku 1989, získaním plnej medzinárodnej suverenity pre Slovenskú republiku v roku 1993, vstupom do Európskej únie a Severoatlantickej aliancie v roku 2004 a vôbec celým procesom globalizácie sa zintenzívnili vzťahy Slovenska so zahraničím. Základné znalosti o fungovaní medzinárodných vzťahov, diplomatického a konzulárneho práva, protokolu, etikety a iných zvyklostí, ktoré vyplývajú z kontaktov s inými štátmi, sú dnes potrebné nielen pre profesionálnych diplomatov, ale aj pre pracovníkov iných orgánov štátnej správy a samosprávy, politikov, manažérov, podnikateľov, vysokoškolských pedagógov, novinárov a v oblasti konzulárnych stykov určite aj pre bežných občanov.

Prvé kapitoly sa venujú základným otázkam diplomacie, ako aj zaradeniu diplomatického a konzulárneho práva medzi ostatné právne odvetvia. Pozornosť je venovaná aj orgánom štátu pre medzinárodné vzťahy, ďalej nasledujú pasáže priamo sa zaoberajúce fungovaním diplomatických a konzulárnych úradov a právnou úpravou tejto činnosti a tiež právnym postavením ich pracovníkov. Záverečné časti poskytujú základnú orientáciu v diplomatickom protokole, etikete a korešpondencii. Tieto témy vo svojej podstate nie sú integrálnou súčasťou diplomatického a konzulárneho práva a prelínajú sa s ním len čiastočne, no pri výklade jeho hlavnej matérie sa im nie je možné vyhnúť. Zvýšená pozornosť sa venuje diplomatickej a konzulárnej praxi Slovenskej republiky.

Text je písaný jednoduchým jazykom, čo je aj cieľom. Je totiž určený aj pre tých, ktorí v danej problematike nie sú odborníci a nemajú ani adekvátne právnické vzdelania.

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.