Balíček: Životné prostredie


Vydavateľ

Typ produktu
Tlačená kniha

Pod starostlivosťou o ŽP zákon rozumie tvorbu a ochranu životného prostredia. Starostlivosť o životné prostredie upravuje zákon č. 525/2003 Z. z. o štátnej správe starostlivosti o životné prostredie. Na Slovensku sa štátna správa uplatňuje v rozsahu ustanovenom súborom právnych predpisov, ktoré upravujú  oblasť odpadov, vôd, ochrany ovzdušia, ochranu prírody a krajiny, rybárstva, vodovodov a kanalizácií a pod.

Posudzovanie vplyvov na ŽP je komplexne vnímané ako účinný nástroj ochrany prírody a krajiny a nástroj preventívnej ochrany zdravia ľudí. Zákon  č. 24/2006 Z. z. a jeho zmeny vyplývajú z potrieb a požiadaviek každodennej aplikačnej praxe, práva verejnosti na priaznivé ŽP, zakotvené v Ústave SR ako aj právo na informácie o stave ŽP a právo účasti na konaniach, ktorých výsledok môže mať vplyv na stav ŽP.

Integrovaná prevencia a kontrola znečisťovania ŽP v novej právnej úprave  (zákon č. 39/2013 Z. z.) rieši požiadavky na obmedzovanie znečisťovania ŽP priemyselnými činnosťami prierezovo (ovzdušie, voda, odpady). Sprísňuje požiadavky pre prevádzky podliehajúce integrovanému povoľovaniu, ale zároveň ustanovuje minimálne požiadavky – hraničné emisné limity – pre veľké spaľovacie zariadenia, spaľovne odpadov, zariadenia používajúce organické rozpúšťadlá a ďalšie chemické prevádzky, ktoré nesmú byť prekročené ani pri derogácii.

Komentáre v cenovo zvýhodnenom balíčku sú aktuálnymi zdrojmi informácií pre výklad a praktické uplatňovanie ich ustanovení a sú určené tak pre právnickú obec, štátnu a verejnú správu a samosprávy ako aj pre podnikateľskú verejnosť.

Súvisiace produkty

Žiadne súvisiace produkty

Napíšte nám

Údaje, ktoré zadáte do tohto formulára spracúvame iba za účelom vybavenia Vašej konkrétnej požiadavky. Pre bližšie informácie o spracovaní osobných údajov pozrite stránku Informáciami o spracovaní osobných údajov.

* Všetky položky formulára sú povinné. Formulár neslúži ako objednávka.

Ďakujeme za záujem, Vašu požiadavku vybavíme v krátkom čase.